🌳 Si un passeja per Barcelona i es fixa una mica en les plaques dels espais verds pot trobar-se que es troba enfront d'un arbre diferent. Concretament un arbre catalogat d'interès local, per una raĂł o per altre. A vegades Ă©s perquè Ă©s un arbre molt vell o perquè Ă©s difĂcil de trobar en un altre punt de la ciutat o de Catalunya.
A data del 2020 hi ha a la ciutat comtal 165 arbres d'interès local. Per ajudar-se i no anar buscant "a lo tonto", es pot consultar aquestes webs. I si un vol anar per feina, que comenci pels jardins de la UB i el c/ Enrique Granados. M'ha sorprès que les palmeres Washingtonia varen néixer el 1893.
I ja que vaig fer una entrada sobre el ginjoler (i el seu fruit, els gĂnjols) ... em va fer força grĂ cia trobar-me per casualitat amb aquest arbre en ben mig de la ciutat.
Ginjoler (Ziziphus jujuba)
Alçà ria: 16 m
Volta de canĂł a 1,3 m.: 1,90 m.
Capçada (dià metre): 18 m.
Any de catalogaciĂł: 2007
Data aproximada de naixement: 1857
WEB DE LA FITXA
El que no diu en aquesta fitxa de l'ajuntament és que va ser l'interès d'una dona del barri aficionada a la botà nica o a la memòria del barri que va salvar aquest ginjoler.
La placa als peus del ginjoler (azufaifo o jinjolero en castellĂ ). Es pot veure que hi ha el nĂşmero del catĂ leg.
Branques i copa de l'arbre. Val a dir tambĂ© que els gĂnjols d'aquest arbre tambĂ© deuen ser segurament una font d'aliment dels ocells urbans del barri.
Per què tot això?
Crec que, basicament, perquè la pròxima generació pugui gaudir i valorar aquests exemplars que hi ha per la ciutat.
I a mode prĂ ctic, una altre fornada de barcelonins podran gaudir de les seva ombra als estius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada