diumenge, 13 de març del 2022

Barna Neta - La recollida de cartró comercial a Barcelona

La recollida de cartró comercial a Barcelona fins 2022


Aprofito que ara comença a funcionar la nova "contrata" de neteja a Barcelona per mostrar coses de l'anterior. A veure si això ajuda a comparar i saber si hi han hagut millores, ja que les noves empreses de neteja tenen la concessió una dècada.


Consideracions a tenir en compte respecte a la recolida de cartró comercial. Els grans genereadors de residus de cartró i altres residus que són les empreses (les botigues de roba, la restauració, els tot a 1€, etc.).

  • la recollida de cartró comercial no passava per tots els carrers. I per on passava no era una recollida diaria. 
  • hi havia carrers sensers on no passava aquest servei. .
  • hi havia un servei especial per certs eixos comercials potents. Com per exemple passeig de Gràcia.

  • hi havia carrers per on passa el servei, però només per una vorera. És a dir, per la banda muntanya o el cantó Besos. Un caos i un greuge comparatiu. Perquè un bar si i el colmado d'enfront no?

  • des de l’inici del servei (de la contrata) fins el seu final, hi ha menys carrers amb aquest servei. Perquè a l’empresa no li sortia a compte o per manca de control del responsable de l’ens públic. 


Cal tenir present una cosa, per allà on no hi ha el servei els comerços llencen els cartrons als contenidors blaus. Això provoca en alguns punts que els contenidors blaus es desbordin després del torn de dinar. Llavors els veïns han de deixar els cartrons fora, anar més lluny o llençar-ho al contenidor gris. 


No caldria estendre aquest servei de recollida comercial a TOTS els eixos comercials i reforçar en contenidors de paper allà on calgués?


I ja que hi som, no tots els comerços són iguals. Crec que aquells que generin més hauiren de pagar una mica més (com les grans cadenes) o tenir sistemes interns de gestió de residus. No és injust que paguin el mateix import pel servei una papereria de barri que una multinacional?


Llegenda :

  • blau : dll - dc - dv 
  • taronja o roig: dm - dj - ds



Esperem que amb el nou servei de neteja tots aquests problemes amb els grans generados de residus, les empreses de la ciutat, es puguin resoldre. Així com agilitzar les multes amb aquells empresaris que continuament ho fan malament i no compleixen la normativa vigent.




2 comentaris:

  1. Consultar:
    https://www.thenewbarcelonapost.com/ca/nou-contracte-neteja-barcelona-recau-fcc-sorigue-sacyr-urbaser/

    ---- > El nou contracte de neteja de Barcelona recau en ...
    " Corporación CLD (propietat del grup català Sorigué), Valoriza Servicios Medioambientales (filial de Sacyr), Urbaser i FCC Medioambiente "
    " El contracte divideix la ciutat en quatre zones "
    " El gran perdedor del concurs és Ferrovial "

    ResponElimina
    Respostes
    1. > FCC a Ciutat Vella, l’Eixample i a Gràcia.

      > CLD-Sorigué a Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

      > Sacyr a Horta-Guinardó i de Nou Barris.

      > Urbaser a Sant Andreu i Sant Martí.

      Elimina