dilluns, 22 de juny de 2015

Porcs senglars a Castelldefels

No fa gaire vaig topar-me amb uns porcs senglars  (Sus scrofasalvatges pels carrers de Castelldefels. No és una cosa tan estranya, ja que hi ha avistaments i partides de caça d'aquests animals cada poc temps per Collserola i per altres zones de l'àmbit metropolità. Recordo anar per Valldoreix o per Vallvidrera i veure cartells prohibint alimentar els porcs senglars de la zona. Un fenomen que també té el seu espai mediàtic, ja que cada cert temps hi ha alguna noticia sobre aquests animals passejant pels carrers de la zona nord de Barcelona (veure a btv, per exemple la següent noticia www.la-poblacio-de-porcs-seglars-es-redueix-un-terc-a-collserola/ )

Quan ?

Personalment els vaig veure els dies 18 i 19 de juny del 2015. I més concretament podria dir quan. Doncs quan el Sol es va ponent, concretament el dia 19 va ser a les 21:21 segons el meu rellotge (recordo l'hora perquè em va fer gràcia la coincidència numèrica).

On ?

Vora l'escola Guinovart (per veure la direcció concreta veure l'enllaç a www.xtec.cat/).
Els porcs senglars, varis adults i varies cries (entre 8 i 12) estaven grufant sota una morera (Morus alba). 

Primer vaig realitzar una fotografia des de llunys per si s'espantaven i sortien corrents. Com podem veure, ocupen el carril bici de la vorera per menjar-se les mores que han caigut de l'arbre.En aquesta fotografia podem veure tres exemplars adults i varies cries.


Amb prudència em vaig anar apropant ... cosa que va fer espantar les cries i despertar la curiositat d'un dels porcs senglars. Però al no donar res de menjar, va seguir amb la seva feina, buscar menjar,


Com podem veure en aquesta fotografia feta el dia 18 de juny, l'animal no mostra por per la nostra espècie. Un fet que pot comportar un risc, ja que no podem oblidar que no deixar de ser un animal salvatge ... i una mossegada o una envestida podria fer força mal.

-----

El següent dia vaig tornar per la zona per saber si tornaria a trobar-me porcs senglars. I efectivament, el dia 19 tornaven els animals a buscar menjar. El que em va sorprendre es que hi havia força moviment de cotxes, pares, mares i adolescents perquè es devia celebrar, suposo, el final de curs de l'escola. 


El fet de trobar-se amb aquests animals també va despertar curiositats i algun que altre vianant donava un tros d'entrepà o bolleria als "famelics porquets".
Vaig seguir caminant i al sentir sorolls em vaig aturar. Eren els altres porcs senglars de la manada que baixaven a buscar teca. Aprofiten el pas desbrossat per on passen els cables elèctrics per arribar facilment a la zona urbana. Cal reconeixer que aquests animals saben aprofitar les nostres obres pel seu benefici.


Fins i tot aquests porcs senglars són més cívics que alguns humans, al passar pel pas zebra. 
;)

Fixar-se com arribo a fotografiar una de les cries saltant de la roca cap a la vorera. Tot per no perdre el seu grup que anaven directes a la protecció dels matolls i herbes altes que hi ha a l'altre costat del carrer. 


Un cop a l'altre banda, ja costa de veure'ls per culpa de l'alta vegetació seca. 

----

Vaig seguir donant un volt per estirar les cames i em pensava que per aquest dia ja no tindria cap altre sorpresa. Però anava errat. 

Ben pròxim a la parada de bus L97 de l'avinguda Constitució, vaig tornar a veure un dels porcs senglars dòcils i no espantadís. És a dir, enfront de la parada de bus 109614 hi havia l'animal com si res. El vaig estar observant una estona i no es va espantar amb un ciclista que anava pel carril bici, ni al passar un autobús o al sentir el continu de cotxes en un sentit i en l'altre. En altres paraules, al costat de la carretera C-245, hi havia un animal suficientment gros per provocar un accident. Lloc concret: 41°16'17.3"N 1°58'08.6"E

Ja només cal que la manada porcina travessi el pont elevat per sobre de la C-32 i les vies del tren. Així Castelldefels podrà dir que té "senglars de platja". 

1 comentari:

  1. T'hauria agradat veure aquest porc senglar al costat de casa meva, passejant pel parc de l 'escorxador.
    Crec que ja ho hauràs vist al diari o per tv3, però el passo l'enllaç de la noticia per si de cas.

    El senglar s’atreveix amb l’Eixample - http://cat.elpais.com/cat/2015/07/08/actualidad/1436354476_071377.html

    Ens veiem el setembre !

    ResponElimina