dissabte, 13 de gener del 2018

Natura - Si ens trobem un animal ferit, què fer ?

Anant pels carrers d'una ciutat ens podem trobar amb una cria d'ocell o un ocell ferit. També podríem trobar-nos un altre animal salvatge, com per exemple un ratpenat o un eriço o, fins i tot, un senglar. Què fem si passa això? Podem deixar que la natura segueixi el seu curs ... o podem actuar. Jo sóc més favorable a aquesta segona opció, sobretot si són espècies protegides o rares. 

Una interessant guia per ocells seria aquesta, extret de la web: http://springalive.net

Personalment vaig trobar aquest ocellet, una cria de falciot (Apus apus)--> https://www.seo.org/ave/vencejo-comun. També en una altre ocasió una petita "butzeta". 




Existeix un refugi de fauna urbana i salvatge a les afores de Barcelona per portar a un ocellet. Estan especialitzats en aus, però segur que sabran actuar si es duu qualsevol altre animal, com per exemple una tortuga mediterrània o una geneta. 

Per si algú li ve de pas, és el CENTRE DE RECUPERACIÓ D’AUS DE TORREFERRUSSA de Santa Perpètua de Mogoda(935617017 // 935600052); coordenades (41°31'40.8"N 2°09'55.7"E).


Però també es pot portar l'exemplar, sigui el que sigui (menys coloms - Columba livia), a alguns centres veterinaris. No a tots, però aquests tenen contacte directe amb els agents forestals. 

Centres veterinaris:

Telèfon 935 617 000
Telèfon del civisme de Bcn: 900 226 226


Una altre opció molt vàlida seria portar l'animal a un veterinari 24 hores, com per exemple al Hospital Veterinari de Montjuïc del costat de plaça Espanya de Barcelona (c/ Mèxic 30).
 ----

Com he comentat, no és obligatori portar l'animal al veterinari; deixant així que la natura segueixi el seu curs. És a dir, que un gat, gos o gavina es converteixi en el depredador i s'alimenti de la cria o animal ferit. 


Gavina prop del carrer 

Comte d'Urgell 249 de Barna

3 comentaris:

  1. En alguns casos caldrà avisar als agents rurals o portar l'animal a alguna clinica veterinaria especialitzada en animals exòtics, com per exemple Vetex (telf. 93 325 14 99) o MaragallExotics (telf. 934 36 58 88).

    ResponElimina
  2. Un altre centre d'interès sèria el centre d'acollida de animals de Bcn (caacb), telèfon 934284417

    ResponElimina
  3. Voldria afegir un altre centre interessant, BITXETS ( http://www.bitxets.com/precios-cachorros-perros-gatos-barcelona.html ) al carrer Castillejos 233.

    I no pot faltar HELPGUAU, ubicat a Argentona, per gossos i gats.

    ResponElimina