Ahir a la nit vaig veure en el canal 24H la repetició d'un reportatge que havia realitzat aquesta setmana Tv2 que no havia pogut veure.
El tema del reportatge es centrava sobre la situació actual del llop ibèric ... Bé, millor dit, la relació entre aquesta espècie salvatge i la nostra.Com realitzar un encaix, a voltes difícil, entre una espècie depredadora salvatge i una societat d'un país "desenvolupat".
Afeigeixo l'enllaç i el video a continuació:
Crónicas
----
----
Aquest interessant reportatge complementa altre documentació que havia anat afegint en aquest bloc en anteriors tongades:
http://geobiocat.blogspot.com/2014/03/
http://geobiocat.blogspot.com/2013/03/
El tema és que és molt bucòlica la idea de tenir animals salvatges als nostres espais naturals. Però, a qui li faria gràcia trobar-se un llop o un ós per la muntanya? Per no parlar de les pèrdues als ramaders.
ResponEliminaLes persones ens hem fet amos del món i no volem cap amenaça a la vista.
La convivència és possible entre el llop i l'home. I més en països desenvolupats, on l'activitat ramadera és testimonial. Els països europeus hi ha mitjans i recursos per fer possible aquesta cohabitació.
EliminaA més, s'ha demostrat que és molt positiu la presencia en zones naturals dels depredadors naturals, ja que realitzen determinades funcions beneficioses pel conjunt del ecosistema (controlen la superpoblació d’herbívors, eliminen aquells exemplars vells o malalts, etc).
I respecte a trobar-se un llop salvatge per la muntanya ... ho dubto ja que ni es deixen veure amb facilitat. Molt més perillosos són els gossos assilvestrats.
Gràcies pel comentari.